BisericaRomanoCatolica

Biserica Romano-Catolică din Bucșoaia

A fost construită în perioada 1896-1898 de către comunitatea germană din localitate. Are hramul Nașterea Sfintei Fecioare Maria (sărbătorit în fiecare an la 8 septembrie). Biserica se află în centrul satului Bucșoaia, de-a lungul DN17 care leagă orașele Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

Stațiunea Gura Humorului

Se află în partea estică a Obcinilor Bucovinei, județul Suceava, la altitudinea de 470 metri și este recomandată atât pentru turismul de iarnă, pentru cel de cură și tratament, dar și pentru cel cultural.

GuraHumorului
MOBGH

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, situat în Gura Humorului, este dedicat păstrării și promovării tradițiilor și obiceiurilor populare din zona Bucovinei. Acesta prezintă o colecție bogată de obiecte tradiționale, costume populare, unelte agricole, obiecte de uz casnic și diverse elemente folclorice specifice vieții de zi cu zi din această regiune. Muzeul reconstituie atmosfera rurală de odinioară, punând în valoare ritualuri și obiceiuri legate de sărbători, muncile agricole și meșteșuguri locale, oferind vizitatorilor o incursiune în cultura autentică bucovineană.

Mănăstirea Humor

Este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an pe 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie).

ManastireaHumor
ManastireaSucevita

Mănăstirea Sucevița

Este o mănăstire situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea. Arhitectura îmbină elemente de artă bizantină și gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor biserici din lemn din Moldova. Pictura murală interioară și exterioară este de o mare valoare artistică, fiind o amplă narațiune biblică din Vechiul și Noul Testament.

Mănăstirea Moldovița

Este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de Nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 15 km de comuna Vama. Biserica pictată a mănăstirii este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Arhitectura bisericii cu hramul „Buna Vestire” de la Mănăstirea Moldovița îmbină elemente de artă bizantină și gotică. Ea continuă stilul arhitectonic al mănăstirilor moldovenești, stil cristalizat în epoca lui Ștefan cel Mare. Ctitoria lui Petru Rareș aduce în plus dimensiunile mai mari, tendința de înălțare și de zveltețe.

ManastireaMoldovita
ManastireaVoronet

Mănăstirea Voroneț

Este situată în satul cu același nume, la 36 km de Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai patru luni și jumătate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Mănăstirea Putna

Este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (M. Eminescu). Mănăstirea se află la 33 km de orașul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei.

ManastireaPutna
Arinis

Zona de Agrement Ariniș

Complexul a fost dotat cu piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, cu un bazin de înot destinat copiilor. De asemenea, au fost amenajate și construite opt terenuri de sport, plus o nocturnă, precum și un patinoar artificial. Complexul a fost inaugurat în data de 1 mai 2010. În cadrul proiectului s-a realizat și iluminatul public în Parcul Dendrologic Ariniș.

Pârtia de schi

Are o lungime de 1.350 de metri, este dotată cu un telescaun și cu o instalație de produs zăpadă. Începând cu luna ianuarie 2010, pârtia de schi „Șoimul” a fost dată în folosință. Dotări: instalație de nocturnă pe toată lungimea de 1.350 metri, telescaun, instalație de produs zăpadă. De asemenea la baza pârtiei există parcare pentru 360 autoturisme și 9 autocare.

Partia

Write a review

Scroll to Top